Search

Corona draaiboek Nassauschool

Corona draaiboek Nassauschool, november 2022

In dit draaiboek leest u wat u van ons kan verwachten mochten kinderen of de leerkracht positief testen op Corona.

Scenario 1: Een of meerdere leerlingen zijn thuis vanwege corona, of vanwege quarantaine of test maar niet ziek
De rest van de leerlingen is welkom op school.
Aanvullend voor groep 3-8:

 • De leerling krijgt in MOO thuiswerk aangeboden. Er is geen online les. Eventueel kan het schoolwerk opgehaald worden op school.
 • De leerling gaat met behulp van een dag- of weektaak zelfstandig aan de slag.
 • Aan het eind van de tweede schooldag neemt de leerkracht contact op met de leerling.
 • Communicatie met ouders verloopt via Social Schools.

Scenario 2: de leerkracht is thuis, maar kan wel werken
De leerkracht afwezig is. Mocht er geen invaller beschikbaar zijn, dan vragen we uw kind thuis te houden. U ontvangt hierover bericht via Social Schools.
Aanvullend voor groep 1 en 2: de leerkracht stuurt via Social Schools een bericht met suggesties voor activiteiten. De leerkracht houdt contact met de leerlingen/ ouders.
Aanvullend voor groep 3-8:

 • Op de eerste dag kunnen leerlingen zelfstandig aan de slag met hun werk via MOO.
 • Op de tweede dag van afwezigheid start het thuisonderwijs. De leerkracht en leerlingen ontmoeten elkaar in MOO. De leerkracht geeft instructie voor de verdere dag.
 • De leerkracht zorgt dat de leerling in MOO het thuiswerk krijgt aangeboden in de vorm van een dag- of weektaak. Gedurende de week is er dagelijks contact met de leerlingen.

Scenario 3: de leerkracht is thuis, maar kan niet werken
Leerkracht is ziek thuis. Mocht er geen invaller beschikbaar zijn, dan vragen we uw kind thuis te houden. U ontvangt hierover bericht via Social Schools.
Aanvullend voor groep 3-8: Leerlingen gaan zelfstandig aan de slag met hun schoolwerk via MOO.

Scenario 4: Totale lockdown
Zowel de leerkracht en de leerlingen zitten thuis. U ontvangt hierover bericht via Social Schools.
Aanvullend voor groep 1 en 2: de leerkracht stuurt via Social Schools een bericht met suggesties voor activiteiten. De leerkracht houdt contact met de leerlingen/ ouders.
Aanvullend voor groep 3-8:

 • Op de eerste dag kunnen leerlingen zelfstandig aan de slag met hun werk via MOO. Eventueel kan het schoolwerk opgehaald worden op school.
 • Op de tweede dag van de lockdown start het thuisonderwijs. De leerkracht en leerlingen ontmoeten elkaar in MOO. De leerkracht geeft instructie voor de verdere dag.
 • De leerkracht zorgt dat de leerling in MOO het thuiswerk krijgt aangeboden in de vorm van dag-of weektaken. Gedurende de week is er dagelijks contact met de leerlingen.
 • Minimaal een keer in de week is er contact tussen de individuele leerling en leerkracht.

Tot slot: mocht uw kind niet naar school kunnen en u voelt de behoefte om contact te hebben, laat u het dan weten via Social Schools? Mocht u de leerkracht niet kunnen bereiken wegens ziekte, dan zijn we in ieder geval te bereiken via [email protected]..