Search

De eerste schoolweek zit er al weer bijna op....

Beste ouders,

Na een wat onzekere start op maandag voor iedereen (wie, waar en wanneer?) weten we allemaal zo langzamerhand "wat werkt" en hoe het werkt". In de school en op het plein veel nieuwsgierige leerlingen met een open blik. Prachtig om te zien. En in het gebouw, zeker rond de start in de ochtend, veel rust en ruimte.... Hoe zal dat nou komen? Of bind ik nu de kat op het spek! Hoe dan ook: we leven in een tijd waarin u als ouder geduld toont en letterlijk afstand houdt. Ik hoop dat u vertrouwen hebt in het Nassauteam, neemt u van mij aan: de leerkrachten doen er alles aan om uw kind(eren) een mooie en zinvolle schooltijd te geven. Ook al kunt u daar door de omstandigheden weinig van zien. En mocht u vragen hebben over het reilen en zeilen in de groep; wacht niet, maar stuur een socialschools bericht naar de leerkracht. Durf te vragen!

Op het moment van schrijven is elke leerkracht op school aanwezig en gezond. En er zijn onder de leerlingen weinig afmeldingen. Wat zou het fijn zijn als dat (voorlopig) zo blijft. We willen geen Bijenkorfscenario. Maar zoals bij zoveel zaken: we wachten het af; elke dag opnieuw. Soms lijken het dagkoersen!

Uiterlijk vrijdag 28 augustus zal elke leerkracht u in een groepsgebonden socialschools bericht vertellen hoe en wanneer we dit jaar de alternatieve informatieavonden voor elk leerjaar gaan organiseren. Het zal plaatsvinden in de periode van 31 augustus tot en met 8 september. Ander dan anders, niet in de school (op het plein?) en niet massaal (maximaal één ouder per gezin). Hoe dan wel? U hoort snel meer....

Bijna alle zaken uit de jaarplanning waar ouders elk jaar bij aanwezig konden zijn, staan onder druk. Sinterklaas, Kerst, Opening boekenweek... Kunnen ze doorgaan? En wat zijn op dat moment de richtlijnen? Ook hier geldt: we moeten geduld hebben en afwachten; de tijd zal het leren......

Elke leerkracht zal u geregeld op de hoogte brengen van wat er in de klas gebeurt. Graag doet iedereen dat met een beeldvormende foto; maar AVG technisch is dat gevoelig. Mag uw kind op een foto richting andere ouders uit dezelfde klas, dan moet u daar expliciet toestemming voor geven. Maakt u geen bezwaar, dan graag een heel kort socialschoolsbericht naar de leerkracht terug! Dan houdt het team er rekening mee. Graag even uw aandacht hiervoor. Kleine moeite toch?

Morgen begint het weekend. Veel jonge en startende leerlingen zullen het heel erg nodig hebben. Maar veel volwassenen ook, weet ik. Alvast een goed weekend gewenst. Houdt u er rekening mee dat volgende week de gymlessen voor uw kind(eren) starten?

Tot de volgende memo vanuit de schoolleiding; er verschijnt er voorlopig elke week één.

Groet, Cees Aandewiel.

NB: Houdt u afstand van elkaar aan de Graaf Adolfstraat? En geeft u bij de in- en uitgangen alle kinderen de ruimte? Dan houden we het veilig!