Search

Verkiezingen MR december 2018,
de kandidaten

Yvonne Boomsma

Ik ben Yvonne Boomsma, moeder van Anouk (groep 3B) en Sara (groep 1A). Met z’n vieren (inclusief man/papa Erwin) wonen we met veel plezier aan de Grote Beerstraat. Ik werk als zelfstandig organisatieadviseur.

Zowel in mijn werk als privé vind ik het belangrijk dat het goede gesprek wordt gevoerd; met wederzijds vertrouwen en respect in gesprek gaan met elkaar en naar elkaar luisteren. Rekening houden met verschillende belangen en zoeken naar het gezamenlijk belang hoort daar voor mij bij. Voor mij is ieders waarheid waar, het is maar vanuit welk perspectief je het bekijkt.

Dit zijn ook de redenen dat ik graag deel wil uitmaken van de MR van onze mooie Nassauschool; zorgen dat ouders gehoord worden en van daaruit overeenstemming zoeken met het belang en beleid van de Nassauschool. Daar zou ik heel graag een steentje aan willen bijdragen.

Hedzer Veenstra

Hallo,

Mijn naam is Hedzer Veenstra, 39 jaar en ik ben de trotse vader van Simon uit groep 8B en Casper uit groep 5B. Daarnaast ben ik werkzaam als gedragswetenschapper (orthopedagoog-generalist) bij Talant, een zorgaanbieder voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking in Friesland.

Ik heb besloten me verkiesbaar te stellen voor de MR van de Nassauschool. Waar ik me hard voor zou willen maken in de MR is een goede communicatie tussen ouders en school, waarbij centraal staat dat we met elkaar, school en ouders, ons uiterste best doen om onze kinderen zo veel mogelijk kansen te bieden om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Zowel qua leren, als dat het gaat om persoonlijke ontplooiing. Om dat te bereiken is het van groot belang dat we over en weer goed van elkaar op de hoogte zijn.

Respect voor de eigenheid van het kind vind ik hier zeer belangrijk in. Dat betekent dat het niet alleen gaat om wat er van het kind verwacht wordt, maar ook wat bij hem of haar past en dat er ook zaken ‘mis’ mogen gaan.

Hoewel de Nassauschool op deze fronten ook al veel dingen goed doet, vind ik dat hier ook nog winst te behalen valt.

Mocht u dit aanspreken, stem dan op mij en u mag er op rekenen dat ik dit geluid ook naar voren zal brengen namens u.

Jantien Noorda

Beste ouders,

Mijn naam is Jantien Noorda. In mijn dagelijks werk geef ik als arts advies over gezondheid en milieu aan gemeenten en hun inwoners. Het openbaar bestuur en het publieke domein zijn mijn dus aardig bekend als het gaat om gezondheidsbeleid.

Ik zie er naar uit om deze ervaring te benutten binnen een nieuw terrein (basisonderwijs) en in een andere rol (als ouder). Mijn zoon Olivier zit in groep 4 bij juf Maaike, en mijn dochter Willemijn is nu twee jaar. De Nassauschool zal dus nog een flinke tijd een belangrijke rol blijven spelen in mijn leven.

Het lijkt me de moeite waard om mijn bijdrage hieraan te leveren als MR-lid.

Pieter Swieringa

Smartphones in de les, wat vinden we daarvan? Hebben de nieuwe invalkrachten wel een diploma? Hoe zit het met de werkdruk bij leraren? En hebben we als school wel genoeg geld om te doen wat we willen?

Als ouder in de MR praat je mee over deze vraagstukken. Ik wil daarbij helpen. Niet als cynische stijfkop, maar als bekwaam betrokkene. Bekwaam, omdat ik al tien jaar werkzaam ben als docent in het hoger onderwijs. De kennis en ervaring die ik opdeed wil ik nu inzetten voor mijn dochter Doortje (groep 4), voor de Nassauschool, én voor u als ouder.

Pieter Swieringa

Maartje ter Veen

Maartje ter Veen (1977), Groninger, geboren en getogen in Delft. Ik ben serieus over plezier, duurzaamheid, samenleven, hardlopen en buiten zijn. Onze twee kinderen zitten in groep 4 en 1.

In mijn werk (architect met eigen bureau) houd ik mij bezig met maatschappelijke vraagstukken zoals het sterker maken van dorpen in het aardbevingsgebied, het verduurzamen van de stad en bewust omgaan met onze slimme telefoon.

De Nassauschool is een belangrijke plek in het leven van onze kinderen én die van ons ouders. Een plek waar onze kinderen steeds meer stukjes van de wereld ontdekken.

Zoals Olivier Jeffers schrijft aan zijn twee maanden oude zoon in het prentenboek ‘Samen Hier’:

‘En als er nog iets is wat je wilt weten… vraag het me gerust. Ik ben nooit ver weg. En mocht ik even niet in de buurt zijn… dan kun je het altijd aan iemand anders vragen. Op aarde ben je nooit alleen.’.

Alexandra Sfintesco

Mijn naam is Alexandra Sfintesco en samen met Rik Sijm zijn we de ouders van Lora (vier jaar) en haar twee zusjes Lisa en Cleo.

Oorspronkelijk ben ik geboren en opgegroeid in Zwitserland in een multicultureel, creatief en ondernemend gezin. Inmiddels woon ik bijna 20 jaar met veel plezier in Groningen. Eerst kwam ik als studente psychologie naar de stad, daarna begon ik met werken en sinds een paar jaar hebben Rik en ik samen een gezin en ook een bedrijf. Daarin werken we samen met zo’n 20 mensen en streven we naar maatschappelijke impact.

In mijn werk als organisatieadviseur zie en spreek ik veel organisaties en mensen met een maatschappelijke drijfveer.

Met deze ervaring hoop ik als lid van de medezeggenschapsraad bij te kunnen dragen bij (nieuwe) ontwikkelingen van de Nassauschool. Het lijkt me belangrijk mee te denken hoe kinderen zich veilig kunnen ontwikkelen tot fijne, gezonde mensen die durven nieuwe wegen te bewandelen en daardoor hun eigen pad te ontdekken.

Peter Neerhof

Mijn naam is Peter Neerhof en ik ben 46 jaar oud. Ben getrouwd met Francine en we hebben twee dochters op de Nassauschool. Marieke in groep 3 en Susanne in groep 6. Ik ben werkzaam bij de Belastingdienst in Groningen.

Ik zou graag de komende periode zitting nemen in de MR namens de ouders. Ik vind het leuk om samen met ouders en leerkrachten kritisch te kijken naar het beleid van de Nassauschool. Met een positieve blik samen bezig te zijn met schoolontwikkeling om een veilige en stimulerende omgeving voor onze kinderen te creëren.

Ik wil graag bereiken dat de Nassauschool een plek is waar alle kinderen zich thuis voelen, gewaardeerd worden en goede basis mee krijgen voor de rest van hun leven. Graag wil ik mij hier de komende drie jaar voor inzetten.

André Jagt

Hallo, mijn naam is André Jagt en ik woon met veel plezier samen met Riët, Julian en Florens in de wijk Paddepoel.

Onze kinderen, Julian groep 8a en Florens 5a, gaan uiteraard naar de Nassauschool.

Nadat ik een keer heb deelgenomen aan de MR is mijn interesse gewekt om actief mee te praten en helpen aan de onderwijsdoelstellingen van de Nassauschool en daarbij de belangen van de kinderen en ouders mee te nemen in de gestelde doelen.